Trainen

Trainen

Op deze pagina tref je de informatie aan over de verschillende trainingen die wij voor jou kunnen verzorgen. Daarnaast zijn ook de testen beschreven die wij gebruiken als start- of meetpunt voor onze trainingsprogramma’s.

Testen

Elk trainingsprogramma start met een goed inzicht in je conditie, techniek, sterkten en zwakten op alle onderdelen. Om een goed beeld te krijgen, bieden we twee mogelijkheden:

 • (Her)start als duursporter
  Start je als triatleet of maak je een her/doorstart nadat je enige tijd niet meer gesport, dan adviseren wij een Sportgeneeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Hiervoor werken we samen met Sportgeneeskunde Rotterdam. Meer informatie vind je hier. Daarnaast maken we gebruik van het Personal Performance Test Protocol. Meer informatie hierover vind je bij via deze link.
 • Ervaren duursporter
  Ben je ervaren duurloper zoals een hardloper of fietser, dan kunnen we aan de hand van je trainingshistorie en het Personal Performance Test Protocol (PPTP) aan de slag. Meer informatie hierover vind je bij via deze link.

Zwemtrainingen

Een overzicht van onze mogelijkheden:

 • Starten met zwemmen
  Wil je leren zwemmen? Dan kan je meedoen in de zwemtrainingen die wij verzorgen voor Zwemanalyse.nl. Een overzicht van de cursusdata en -locaties vind je op https://www.zwemanalyse.nl/aanbod/borstcrawlcursus/
 • Zwemsnelheid en -conditie verbeteren (groepstraining)
  Heb je zwemervaring en wil je je techniek en conditie verbeteren. Doe dan mee met de Bikkeltraining, elke vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur in het 50-meterbad van ZwemCentrum Rotterdam in Rotterdam-Zuid. Hier vind je meer informatie.
 • Privé zwemtraining (individueel)
  Wil je gerichte, persoonlijke aandacht voor je zwemtechniek, maak dan gebruik van onze privélessen. We gaan dan samen aan de slag om met behulp van video-analyse en gerichte techniekoefeningen je vaardigheid te verbeteren, je zwemsnelheid te verhogen en je duurvermogen te vergroten. Neem contact met ons op

Fietstrainingen

Een overzicht van de mogelijkheden:

 • Sunday Groupride
  Elke zondag vertrekt het Emergo Team om 9.00 uur vanaf sportpark Kikkershoek voor een duurtraining. De snelheid en afstand zijn afhankelijk van het weer en het seizoen. Het is wel altijd een ‘No-drop ride’. Wil je mee? Meld je aan via onze Facebook-pagina.
 • Individuele training
  Wil je één op één aan de slag met je fietstechniek en -conditie, dan maken we een afspraak met je. Tijdens de eerste afspraak gebruiken we onze Leomo MotionCaption Software om een goed beeld te krijgen van je fietstechniek en -houding.