Personal Performance Test Protocol

Personal Performance Test Protocol

Fietstest

Voor ervaren duursporters

Het Personal Performance Test Protocol (PPTP) is voor ervaren duursporters die al een aantal trainingsjaren achter de rug hebben. Het PPTP heeft als doel het startpunt voor een trainingsprogramma te bepalen.

Een goede analyse van de fitheid, sterke en zwakke punten in kracht en flexibiliteit, belastbaarheid en voedingspatroon is essentieel om effectief te kunnen trainen.

Afhankelijk van je keuzes, neemt je coach en één of meerdere specialisten de testen bij je af. De resultaten van het PPTP worden met je besproken en daarvan krijg je ook een digitaal rapport.

We passen een aantal varianten toe, die onderstaand verder worden toegelicht.

PPTP Basis

De PTPP Basis bestaat uit de volgende testen:

 • Zwemtest
  In één uur analyseren we je mobiliteit, je zwemtechniek aan de hand van een video-analyse en doen we een Critical Swimspeed (CSS) test. Dit levert de input voor het bepalen van je verbeterpunten, waaraan we specifieke mobiliteits- en techniekoefeningen kunnen verbinden. Het levert daarnaast de basis voor het verbeteren van je conditie.
 • Fietstest
  In ons PerformanceLab of bij goed weer buiten bepalen we je conditie aan de hand van een veldtest. Daarnaast geeft onze Leomo Software een indicatie van je fietshouding en -techniek. Ook bij de fietstest bepalen we je mobiliteit. In onze ervaring kan de fietstest aanleiding zijn om een dynamische fietsmeting uit te voeren, zodat de fietshouding wordt geoptimaliseerd. De fietstest duurt circa 1 uur.
 • Looptest
  De looptest bestaat uit een analyse van je mobiliteit, je looptechniek en het bepalen van je basistempo. Dit vormt de input voor het trainingsprogramma met specifieke mobiliteitsoefeningen, loopscholing en trainingsprogramma. De looptest duurt eveneens 1 uur.

De afspraken kunnen gecombineerd worden op één dag, maar gezien de intensiteit van de testen is het beter om dit over een aantal dagen te spreiden. Alle resultaten worden met je gedeeld en vormen de input voor jouw persoonlijke trainingsplan.

Een afspraak voor de PPTP Basis is eenvoudig te maken

Een PPTP is snel in te plannen. De kosten bedragen € 199,-. Ga je gebruik maken van Persoonlijke Coaching, dan kost de PPTP Basis € 99,-. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met onderstaande knop.

PPTP Plus

De PPTP Plus bestaat uit de PPTP Basis met de volgende uitbreidingen:

 • Kracht- en mobiliteitstest
  In de kracht- en mobiliteitstest gaat een sportfysiotherapeut samen met je op zoek naar de sterke en zwakke punten van je fysiek. Aan de hand van een aantal testen en oefeningen ontstaat snel een beeld van eventuele krachtverschillen tussen links en rechts en beperkingen in de mobiliteit. Hieraan kunnen specifieke kracht- en mobiliteitsoefeningen gekoppeld worden. De kracht- en mobiliteitstest wordt uitgevoerd door FysioConnect in Oud-Beijerland. Als sprake is van een blessure of beperkte mobiliteit, kunnen de kosten van de kracht- en mobiliteitstest (gedeeltelijk) onder de dekking van de ziektekostenverzekering vallen.
 • Voedingsanalyse
  Voeding speelt een essentiële rol in het trainingsprogramma, de wedstrijdvoorbereiding (tapering) en de wedstrijd zelf. In een gesprek met een diëtist maak je een analyse van je huidige voedingspatroon en krijg je een eerste beeld bij eventuele verbeteringen. De voedingsanalyse wordt uitgevoerd door Nutrifit in Oud-Beijerland. Afhankelijk van de dekking , kunnen de kosten (gedeeltelijk) vergoed worden door je verzekeraar.

Een afspraak voor de PPTP Plus is eenvoudig te maken

Een PPTP is snel in te plannen. De kosten zijn afhankelijk van je wensen met betrekking tot de genoemde analyses. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met onderstaande knop.