De start

Je wilt je optimaal voorbereiden op het realiseren van je sportieve droom of een uitstekend wedstrijdseizoen. Je zoekt hiervoor een uitgekiende trainingsaanpak met persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde coach. Zoek niet verder. Wij gaan je helpen.

Resultaat door een uitgekiende trainingsaanpak met persoonlijke begeleiding

“If you want to finish, you will need to start”

Onze aanpak

#1 Intake

In ons eerste gesprek staat kennis maken centraal. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we heen? Kunnen we elkaar vinden in een gezamenlijke reis die leidt tot de finishlijn van jouw sportieve droom of misschien zelfs verder dan dat. Wat gloort er op de horizon, wat is jouw echte droom is?

Een tweede belangrijk onderdeel is te weten waar je staat. Wat is je achtergrond en ervaring? Wat wil je verbeteren om je sportieve droom waar te maken of je wedstrijdseizoen optimaal te laten verlopen? Wat is daarvoor nodig?

Beide onderdelen komen in een uitgebreid intakegesprek naar voren. Wij nemen er ruim de tijd voor, reken op 1,5 tot 2 uur. Voorafgaand aan je afspraak, ontvang je een digitaal intakeformulier. Het invullen hiervan kost circa 30 minuten, maar bied je de nodige inspiratie.

Het intakegesprek is in principe kosteloos. Het kan plaatsvinden in onze praktijkruimte of bij jou thuis.

#2 Test

Als fundament voor een uitgekiende trainingsaanpak zien wij het als een absolute voorwaarde om te weten waar je staat met je conditie en techniek. We kunnen gebruik maken van een recente inspanningstest en techniek(video)analyse. 

Als je deze niet hebt, dan gaan we deze gezamenlijk maken. Met het Personal Performance Test Protocol hebben we verschillende mogelijkheden om voor elk onderdeel zowel de inspanningstest als techniektest uit te voeren. Meer informatie over het Personal Performance Test Protocol vind je hier.

Als je (her)start als duursporter, adviseren wij om een Sportgeneeskundig onderzoek te laten uitvoeren. Wij werken hiervoor samen met Sportgeneeskunde Rotterdam.

#3 Plan

Op basis van de informatie uit ons intakegesprek en de diverse testen, kunnen we een persoonlijke trainingsaanpak maken. Hierbij maken we een trainingsplan voor een bepaalde periode en spreken we af welke persoonlijke begeleiding je hierbij nodig hebt.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een Persoonlijk trainingsplan te laten maken zonder persoonlijke begeleiding. Dat heeft niet onze voorkeur, maar we maken het wel mogelijk.

De kosten van persoonlijke coaching zijn afhankelijk van jouw sportieve ambities, de periode van de trainingsaanpak, je behoefte aan contact met je persoonlijke coach en de verschillende testen die nodig zijn.

Voorbeeld Frank (29)

Frank wil in 2020 de 70.3 Vichy in Frankrijk doen. In de intake kwam het volgende naar voren: Hij heeft een hardloopachtergrond, o.a. halve en hele marathons. Zwemmen is zijn zwakste onderdeel. Bij zwemanalyse.nl volgde hij de beginnerscursus, maar hij vind dat nog meer verbetering mogelijk moet zijn. Fietsen doet Frank pas sinds kort. Frank heeft circa 8 tot 10 uur per week om te trainen.

Uit de PPTP Basis kwam naar voren dat de mobiliteit van de schouders beperkend waren voor het zwemmen. Daarnaast bleek dat de fietshouding en pedaaltechniek verder verbeterd kunnen worden.

In het trainingsprogramma is om deze reden extra aandacht voor mobiliteits- en krachtsoefeningen die Frank volgt via ons YouTube kanaal. Ook zijn er specifieke techniekoefeningen voor het lopen en fietsen opgenomen.

Per week houden we de trainingsresultaten in de gaten en wordt via Google Docs het trainingsprogramma geupdate. Elke maand bespreken we de trainingsresultaten . 

Trainen met een coach

Het heeft belangrijke voordelen om met een gecertificeerde coach te werken. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van onze kennis en expertise op het gebied van trainingsleer, trainingsvormen, materiaalkeuze en -gebruik, wedstrijdvoorbereiding, etc.

Je krijgt gerichte feedback op je trainingsresultaten. Je kunt je vragen kwijt. Je coach moedigt je aan, geeft schouderklopjes, maar kan ook de stok achter de deur zijn.  

Kortom met een coach heb je een reisgezel en gids op weg naar de realisatie van jouw doelen.

Wil je liever zelfstandig aan de slag, dan kan dat natuurlijk ook. Het Persoonlijk Trainingsplan is geheel op jou toegesneden.

Je krijgt digitaal toegang tot het Persoonlijk Trainingsplan, waarin je naast de trainingen ook een logboek, jaarplanner en andere handige tools vindt. Op ons YouTube-kanaal vind je techniekoefeningen voor zwemmen, fietsen en lopen.

Onze prijzen

Afhankelijk van jouw behoefte aan begeleiding en techniektrainingen:

Zonder begeleiding en techniektrainingen:
Persoonlijk Trainingsplan voor een volledig kwartaal € 99,- (éénmalig)

Met begeleiding door een gecertificeerde coach:
Begeleiding door een personal coach op basis van een Persoonlijk Online Trainingsplan inclusief:

  • Intakegesprek
  • Jaarplanner op basis van jouw periodisering
  • Trainingsplanner met uitwerking van de microcycli
  • Logboek voor het vastleggen van je trainingsresultaten
  • Online feedback van je personal coach
  • Tussentijdse aanpassingen van je trainingsplan aan de hand van jouw trainingsresultaten en/of omstandigheden
  • Maandelijks een evaluatiegesprek met je personal coach

Kosten voor personal coaching: € 80,- per maand

Personal coaching met privé techniektrainingen:
Als je naast de personal coaching behoefte hebt aan privé techniektrainingen, dan bieden we een combinatiepakket aan. Een privé zwemtraining kost € 75,- per uur (dit is inclusief entree tot het zwembad). Bij 4 privé zwemtrainingen in combinatie met personal coaching bieden we dit aan voor een maandprijs van € 349,-

Bij meer dan 1 techniektraining per week, maken we maatwerkafspraken.

Starten is makkelijk

Een kennismaking met je persoonlijke coach is snel gemaakt en kost je niets. Als je besluit om met Persoonlijke Coaching aan de slag te gaan, dan is de eerste stap een uitgebreide intake van jouw wensen en doelen. Op basis van de intake en de PPTP maken we dan een Persoonlijk Trainingsprogramma.