Bikefitting

Een Perfecte fietshouding leidt tot betere prestaties

Wil je:

 • Comfortabel op je fiets zitten en daarmee je uithoudingsvermogen verbeteren;
 • Je vermogen verbeteren, zodat je sneller in je wedstrijden bent;
 • Je aerodynamische houding verbeteren, zodat je efficiënter en sneller bent;
 • pijnvrij fietsen, zonder klachten als kniepijn, lage rugpijn, zere voeten of slapende handen.

Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Onze aanpak

In grote lijnen nemen we je mee door de volgende stappen:

 • Ontvangst
  We ontvangen je in ons PerformanceLab en onder genot van een kop koffie of thee gaan we in je fietsachtergrond, -doelen en eventuele blessures
 • Analyse fiets
  We meten met de VeloAngle de afstelling van je fiets en analyseren de onderdelen zoals aandrijving, zadel en stuur. Eventueel kunnen we over de onderdelen een eerste advies over afgeven
 • Biometrische analyse
  We meten je lichaam en beoordelen je flexibiliteit om te kunnen fietsen. Eventuele blessures kunnen hierbij besproken worden. Desgewenst schakelen we de hulp in van de sportfysiotherapeuten van www.fysioconnect.nl
 • Dynamische fietsanalyse
  We gaan je fietshouding en -beweging analyseren aan de hand van video en specifieke software. We gaan op zoek naar je optimale fietshouding, waarbij we kijken of we verdere verbeteringen kunnen vinden in de materialen. Achtereenvolgens behandelen we:
  – Schoenen
  – Pedalen en schoenplaatjes
  – Zadel, positie zadel in hoogte en afstand tot het stuur
  – (Aero)stuur, positie stuur in hoogte en drop
 • Rapport
  Je krijgt onze bevindingen op papier mee, inclusief aanbevelingen voor de aanschaf van materialen.

De dynamische fietsanalyse kan plaatsvinden in ons PerformanceLab, maar ook door samen buiten te gaan fietsen. Onze Leomo software meet dan jouw fietshouding en -beweging terwijl je klimt, daalt, bochten rijdt, tempo rijdt en sprint. Al deze informatie helpt dan om tot verdere optimalisatie te komen.

Een afspraak maken is heel eenvoudig

Een dynamische fietsmeting in ons PerformanceLab vraagt ongeveer 2 tot 3 uur. De kosten bedragen € 150,- voor een racefiets of mountainbike en € 185,- voor een tijdrit- of triathlonfiets.

Andere vragen?

Heb je andere vragen? Bijvoorbeeld:

 • Meerdere fietsen en/of schoenen die je wilt bikefitten c.q. aanpassen?
 • Een aankoopadvies voor je nieuwe fiets of materialen?
 • Heb je nieuwe schoenen of schoenplaatjes en moeten deze worden afgesteld?
 • Andere vragen?

Gewoon even contact opnemen, dan kunnen we dit met elkaar bespreken. Vaak kan een afspraak van een half uur al veel opleveren.

Onze service

Een bikefitting is geen momentopname. Je zult na afloop van de bikefitting moeten wennen aan de nieuwe fietshouding. Daarbij kan het zijn dat je voelt dat de fietshouding voor jou nog niet optimaal is. Daarom geldt voor alle bikefittings dat het bijstellen van de schoenplaatjes, zadel- of stuurhoogte na 6 weken vanzelfsprekend is. Gewoon even contact opnemen om langs te komen.

Als na onze fietsmeting en je eerste ervaringen op de fiets de fietsklachten blijven bestaan, dan bieden we je aan om nogmaals langs te komen. We kijken dan of verdere aanpassingen mogelijk zijn.  Hierbij kunnen we ook bespreken of een verwijzing naar onze sportfysiotherapeut een betere oplossing van je fietsklachten kan opleveren.